به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، گیاه عناب بوتهای با گل های زرد مایل به سبز است. میوه عناب کال بیضی شکل و سبز و عناب رسیده به رنگ قهوهای مایل به قرمز با پوست چروک همانند خرما است.
طعم عناب تازه شبیه سیب شیرین و عناب خشک مزه خرما میدهد. طبع عناب معتدل و مرطوب است.
از جمله خواص بی نظیر عناب می توان به درمان بی خوابی، پوکی استخوان، استرس، عفونت های تنفسی، تقویت سیستم ایمنی بدن و لاغری اشاره کرد.
خواص عناب برای سلامتی
۱. درمان بی خوابی
دانه عناب از مواد مغذی برای درمان بی خوابی است. ترکیبات موجود در عناب باعث ایجاد آرامش شده و فلاونوئیدها، پلی ساکاریدها و ساپونین سیستم عصبی را آرام و کیفت خواب را بهبود می بخشد.
۲. سلامت استخوانها
مصرف عناب به دلیل محتوای فراوان کلسیم، مواد معدنی، فسفر و آهن از سلامت استخوان ها محافظت کرده و از بروز بیماری های استخوانی نظیر پوکی استخوان پیشگیری می کند.
۳. کاهش استرس و اضطراب
افرادی که از استرس و اضطراب مزمن رنج می برند عناب یا آب عناب مصرف کنند. این میوه حاوی مقادیر فراوان آنکسیولیتیک ها می باشد که بدن را آرام کرده و تاثیر قابل توجهی بر سطوح هورمونی بدن دارد و سطح هورمون های استرس همچون کورتیزول را کاهش می دهد.
۴. ضد سرطان
ترکیبات زیست فعال موجود در عناب باعث کاهش آسیب ناشی از رادیکال های آزاد شده و خواص آنتی اکسیدانی عناب با بیماری های قلبی و سرطان مبارزه می کند.
برای مقابله با سرطان، در کنار مصرف داروهای پزشکی، می توانید از چای عناب استفاده کنید زیرا حاوی گلوکوزید و سابلیون ها می باشد که برای از بین بردن سلول های سرطانی و کاهش رشد تومورها موثر است.
۵. هضم و گوارش
تحقیقات نشان می دهد مصرف ۴۰ میلی گرم عناب در روز از آسیب مخاط روده توسط ترکیبات مضر مانند آمونیاک جلوگیری کرده و به دفع و پاکسازی مواد سمی در بدن کمک می کند و سلامت دستگاه گوارش را بهبود می بخشد.
فیبر موجود در عناب به تنظیم حرکات روده ای کمک کرده و برای درمان یبوست، نفخ و سایر مشکلات گوارشی مفید است.
۶. فشار خون بالا
عناب از میوه های سرشار از پتاسیم است که عروق خونی را آرام کرده، جریان خون را کنترل و از افزایش فشار خون جلوگیری می کند.
۷. تقویت سیستم ایمنی بدن
رادیکال های آزاد و مواد سمی موجود در بدن علت اصلی بروز بیماری های مزمن و حاد هستند. عناب سرشار از آنتی اکسیدان است که از بدن در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت کرده و ویتامین C موجود در عناب باعث بهبود تولید نوتروفیل ها می شود که مسئول حفاظت از سیستم ایمنی بدن هستند.
۸. درمان چاقی
عناب حاوی فیبر و پروتئین فراوان با مقادیر ناچیز کالری است. همانطور که می دانید کالری کم، مانع تجمع چربی در شریان ها و کاهش سطح کلسترول خون می شود.
فیبر و پروتئین موجب ایجاد احساس سیری در فرد شده و به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.
۹. سرماخوردگی، سرفه و گلو درد
تحقیقات پزشکی ثابت کرده عناب درمان طبیعی برای بیماری های تنفسی می باشد. مقادیر فراوان پتاسیم، ویتامین A و C موجود در عناب باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و مصرف چای عناب به همراه زنجبیل و شیرین بیان به درمان سرماخوردگی، آنفلوآنزا، سرفه و تسکین گلو درد کمک می کند.
۱۰. تصفیه خون
ترکیبات موجود در عناب از جمله آلکالوئید، سابپونین و تری ترپنوئید برای تصفیه و سم زدایی خون مفید هستند. مصرف عناب باعث پاکسازی بدن شده و استرس در گردش خون را کاهش می دهد.
آهن و فسفر موجود در عناب نیز نقش مهمی در تولید گلبول های قرمز و بهبود گردش خون دارند.
خواص عناب برای مو
ماساژ روغن عناب روی موها باعث افزایش رشد مو شده و موهای جدید ضخامت بیشتری خواهند داشت. اگر از طاسی نقطه ای رنج می برید توصیه می شود روغن عناب را با سایر مواد مفید برای مو از جمله روغن ویتامین E، روغن رزماری و روغن نعناع ترکیب کرده و استفاده کنید.
۱۱. سلامت قلب
عناب به دلیل پتاسیم فراوان و سدیم ناچیز برای سلامت قلب مفید بوده و با کاهش فشار خون و چربی خون احتمال بروز بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
۱۲. ضد التهاب
استفاده موضعی از عصاره عناب به کاهش دردهای عضلانی و مفصلی کمک کرده و به عنوان یک ماده ضدالتهابی قوی استفاده می شود.
۱۳. سلامت مغز
با افزایش سن عملکرد سلول های مغزی کم کم رو به زوال گذاشته و راه را برای بروز اختلالات عصبی پیچیده باز می کند. مصرف عناب از این مسئله پیشگیری و با مهار فعالیت گلوتامات، از آسیب های مغزی در افراد مبتلا به سکته مغزی، تشنج یا بیماری پارکیسنون جلوگیری می کند.
عناب همچنین عملکرد آستروسیت ها را که مسئول حفاظت از نورون های عصبی می باشند بهبود بخشیده و مانع پیشرفت بیماری های مغزی می شود.
۱۴. توانایی شناختی
برای تقویت و بهبود فعالیت های مغزی، توانایی شناختی و حافظه عناب مصرف کنید. مصرف عصاره عناب باعث افزایش رشد سلول های عصبی و ناحیه شکنج دندانه دار مغز می شود که یکی از دو ناحیه مغز است که سلول های عصبی جدید در آن رشد می کند.
۱۵. خواص ضد میکروبی
عناب میوه ای است که با هرگونه عفونت مقابله کرده و فلاونوئیدهای موجود در آن از ترکیبات ضد میکروبی قوی به شمار می رود.
عصاره اتانولیک این میوه، ماده عالی برای درمان عفونت در کودکان است و اسید بوتولینیک موجود در عناب برای مقابله با عفونت ناشی از ویروس HIV و آنفلوآنزا مفید است.
۱۶. خواص عناب برای نوزادان
عناب به کاهش تب نوزادان و درمان زردی کمک می کند و به دلیل محتوای کلسیم و فسفر برای رشد و تقویت استخوان و دندان های نوزادان و کودکان مفید است.
هشدار: از آن جایی که امروزه پزشکان مصرف هر نوع مواد غذایی در نوزادان زیر ۶ ماه را ممنوع کرده اند توصیه می شود از مصرف عناب در نوزادان کمتر از ۶ ماه خودداری کنید.
خواص عناب برای زنان
۱۷. کیست تخمدان
محققان ایرانی از شکوفه عناب برای ساخت محصول گیاهی برای درمان کیست تخمدان استفاده کرده اند.
نتایج مطلالعات انجام شده نشان می دهد که مصرف روزانه ۱۵ گرم عناب تازه به مدت دو ماه، به کاهش سطح سرب و کادیم بدن مادران شیرده بسیار موثر بوده است.
۱۸. بارداری
عناب سرشار از آنتی اکسیدان و فولات است که برای دوران بارداری بسیار مفید می باشد اما لازم است از مصرف بیش از حد عناب در دوران بارداری اجتناب شود زیرا خطر بروز یبوست را به همراه خواهد داشت.
خواص عناب برای پوست
۱۹. پاکسازی پوست
روغن دانه عناب باعث رفع استرس شده و پوست را صاف می کند. همچنین سرشار از آنتی اکسیدان است و ماساژ آن روی پوست به پاکسازی گرد و غبار و آلودگی های پوست کمک می کند.
۲۰. درمان آکنه، جوش و اگزما
عناب با درمان عفونت و التهاب به بهبود بیماری های اگزما، پسوریازیس، عفونت قارچی، آکنه و جوش کمک کرده و دانه عناب به دلیل مقادیر فراوان ویتامین A و C برای درخشان شدن و شادابی پوست موثر است.
۲۱. مرطوب کننده پوست
روغن دانه عناب خشکی پوست را برطرف کرده، چین و چروک ها را کاهش می دهد و پوست را مرطوب و صاف نگه می دارد.
هشدار: قبل از استفاده از روغن عناب حتما آن را روی قسمت کوچکی از پوست بازو تست کنید.
۲۲. ضد آفتاب طبیعی
اگر بیش از حد در معرض آفتاب هستید توصیه می شود در کنار استفاده از ضد آفتاب، عناب نیز مصرف کنید. آنتی اکسیدان های قوی موجود در عناب از بروز سرطان پوست جلوگیری می کند.
عوارض جانبی و مضرات عناب
افراد مبتلا به دیابت از مصرف عناب خودداری کنند.
مصرف بیش از حد عناب ممکن است موجب خواب آلودگی، اسهال، کاهش اشتها، ضعف و ناراحتی در موارد نادر شود.
نظر شما